Összefogással a téglagyári pincékért

Herda Tibor szervezésében lelkes téglagyári pincetulajdonosok és barátaik május 23-án  a szombati nap nagy részét arra szánták, hogy sajnálatos módon a pincék között lerakott, otthagyott szemetet  összeszedjék és a tavaszi időszakban aktívan növő növényektől megszabadítsák a pincék bakhátait és környékét.


A pincefalu takarító csapat

A közös munka eredményeként 120 pince környezetét tették rendbe, egy teherautónyi szemét és kidobált hulladék, valamint három teherautónyi zöldhulladék és otthagyott nyesedék lett elszállítva.





Ahogy az már lenni szokott a jól elvégzett munkához a közös evés és egy kis iszogatás is hozzátartozik. Egész nap friss pogácsa és sajtos rúd, üdítő és bor volt az asztalon, közben az asszonyok bográcsban kolbászos paprikás krumplit főztek a szorgos csapat részére, mellé uborkasalátát kínáltak és a végén az igazán finom ebédre a koronát a háziasszony almás és meggyes süteménye tette fel.




A takarítás eseményeit fotózva és videózva sajnos szomorúan vehettük tudomásul, hogy bizony vannak elhagyott pincék amelyek jobb sorsra várnak és egyre többen laknak a pincefalu ezen részén is. Önmagában nem csak az ott lakás a probléma, hanem az egymás mellett sorakozó pincék között nincs normális élettér, gond van a háztartási hulladékkal, a szennyvízzel, a tűzrevaló elhelyezésével és még sorolhatnánk. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy azok számára akik az eredeti funkciójának megfelelően szeretnék használni a pincéjüket ez egyre nehezebbé válik, mivel sok esetben a szomszédság nem igyekszik betartani az együttélés szabályait és a szűk tér szinte lehetetlenné teszi, hogy rend és tisztaság legyen a pincék között.

A konklúzió sajnos az, hogy egyre kisebb az esély arra, hogy "Monor az ezer pince városa" maradhat. 

Legyen neked is pincéd és használd az eredeti funkciója szerint, hidd el ha van pincéd , egy kitűnő szabadidő eltöltésére, társasági életre alkalmas hely birtokába kerülsz!