Rendhagyó bejlilejáró túra 2020, visszatekintés

Egy nagyon szép és hangulatos esemény évről-évre a Bejglilejáró Túra, amelyet hagyományosan minden év december 27-én szervezünk. Gyülekezés minden alkalommal a pincefalu Szt. Orbán terén, Kiss Péter pincéjében egy kis reggeli falatozás, forralt bor és indító pálinka.

Bejglileháró túra 2011Bejglileháró túra 2011

Induláskor csoportfotó a téren, esetleg útközben feltételes megálló egy-egy pincénél. Az útvonalat az időjárási lehetőségek figyelembevételével Kiss Péter és Fekete Benő túratársaink álmodják meg. A túráink során jártunk Pilisen, Káván, Gombán, Mendén, Péteri Ó-hegyen, ahol a pincéknél megpihenve többször Urbán Pali bácsi borral és harapnivalóval várt bennünket,  Tetepusztán és ekkor mindig élvezhettük Leé Laciék vendégszeretetét. Útközben általában van egy délelőtti pihenő, ekkor előkerül a hátizsákokból a karácsonyi süti, pálinka, bor, tea, kinek mije van, majd haladunk tovább. 


Bejglileháró túra 2013Bejglileháró túra 2013


Általában 12-13 óra körül egy alkalmas helyen megállunk és jön a közös étkezés, kínálás, kinek mi van, ez egy igazi társasági esemény, tényleg nagyon hangulatos. Az étkezés után általában hazafelé indulunk, mindég úgy, hogy sötétedésre lehetőleg visszaérjünk Monorra. Azért nem egészen, mert többször volt, hogy Bodor János barátunk meleg pincével, forralt borral várt bennünket, határozottam emlékszem, hogy egy igazi nagy távú túra volt és a Majori út-Gombai út kereszteződésénél már nem mindenki vállalta a sétát át a Bodor pincéhez. Volt amikor a túra a KultPincében végződött, a szép nap végén jót beszélgettünk, iszogattunk és még stílusosan megnéztünk egy részt Rockenbauer Pál  Másfélmilló lépés Magyarországon c. filmjéből.


Bejglileháró túra 2014Bejglileháró túra 2014


Bejglileháró túra 2014


Szóval szép emlékek, lehetne tovább mesélni, lejártuk a bejlit, de azért pótoltunk is egy keveset. Ebben az évben ez nem adatik meg, ugyanakkor reméljük, hogy 2021 december 27-én ismét lesz Bejglilejáró Túra! Addig is Boldog, Békés Karácsonyt és boldog új évet a túratársaknak! Vigyázzatok magatokra!