Szépül pincefalunk Irsai Olivér sora

A Monori Pincefalu fejlődése az új utak építésével és a présházak felújításával nemcsak a helyi közösség számára hoz pozitív változásokat, hanem a hozzánk látogató turisták, vendégeink számára is vonzóbbá teszi ezt a különleges helyszínt. A hagyomány és a modernizáció harmóniája révén a pincefalu egy élő példája annak, hogyan lehet a múlt értékeit megőrizve a jövőbe tekinteni és új lehetőségeket teremteni.
    
Monori Pincefalu Irsai Olivér sor

Elmondhatjuk, hogy pincefalunk a helyi közösségünk számára jelentős találkozási pont, a társadalmi szerepe sokrétű és mélyreható, hozzájárul a közösségi életünk gazdagításához, a helyi gazdaság fellendítéséhez, a kulturális örökség megőrzéséhez és a környezeti fenntarthatósághoz is. A borturizmushoz kapcsolódó programjaink nem csak a helyi gazdaságot támogatják, hanem kulturális örökségünk bemutatására is alkalmat ad, növeli Monor ismertségét, vonzerejét.

  
Monori Pincefalu Irsai Olivér sor

Ezért kell bemutatnunk és örülnünk annak, hogy a pince és szőlőtulajdonosaink egyre többen ápolják és gondozzák pincéjüket és a területeiket. Sajnos elszomorító, hogy ez nem általános, vannak gondozatlan területeink, pince bakhátak. Jó lenne ezen is változtatni, szemben az itt bemutatott pincékkel, bizony találni kétségbeejtő állapotú területeket és pincéket is.