Töltsd újra Magyarország, azaz töltsd újra te is

A pincefaluhoz tartozó Bacchus téren már 2018 nyarán a Monori Lokálpatrióta Egylet finanszírozásában telepítve lett egy B&K Kft által tervezett és gyártott ivókút, amely azóta is lehetőséget biztosít az arra járó turistáknak, természetjáróknak, hogy újra tölthessék kulacsaikat vagy flakonjukat, megitathassák az esetlegesen velük tartó kutyájukat.
Ivókút avatás a Bacchus téren, Refill - Töltsd újra




A Bacchus téren két jelentős monori rendezvény során is szerepet kap az ivókút, hiszen a május vége felé évente megrendezésre  kerülő  Strázsahegyi Tekerő Amatőr Terep Kerékpárverseny  és a június közepén szintén évente megrendezésre kerülő Monori Fogathajtó Verseny  során is fontos szerephez jut az ivókút, hiszen a kerékpárversenyzők az eseményekre látogató közönség újratöltheti kulacsát vagy egyéb ivóvíz tárolására alkalmas eszközét.

A mai napon, azaz 2019 július 16-án a B&K Kft mint ivókút gyártó és a KultPince mint a vízszolgáltatást biztosító összebeszélésének eredményeként újabb ivókút lett telepítve a Monori Pincefaluba. A pincefalu Kövidinka során található KultPince udvarán egy újabb gyerekek számára is használható, palack vagy kulacs újratöltésre (refill) is alkalmas ivókút lett telepítve.  Az ivókút kora tavasztól késő őszig éjjel-nappal a pincefaluba látogató turisták, kirándulók rendelkezésére áll, így mondhatjuk, hogy Vendég töltsd újra te is!


Ivókút a KultPincében, Refill - Töltsd újra


Természetesen a pincefalu és az abban tevékenykedő pincészetek alapvetően, de nem kizárólagosan borkóstolásra, falatozásra, borünnepekre várják a látogatókat.

 Van még egy aktualitása is az ivókút telepítésének, hiszen ebben az évben „Séta a Monori Pincefaluban” valamint a „Strázsahegyi kilátó” címmel felkerültünk a természetjáró honlapra, Így számíthatunk arra is, hogy a pincefalunk építészeti, természeti értékeit valamint az Ezer Pince Szőlészeti és Borászati Tanösvényt megismerni vágyók is ellátogatnak a hozzánk, az új ivókúttal ezeket a látogatásokat szeretnénk komfortosabbá tenni és evvel csatlakozni a „Refill – Töltsd újra” mozgalomhoz, nem kizárva azt a lehetőséget sem, hogy a túrák végén még borkóstolásra és falatozásra is rendelkezésre állnak a pincefalu vendégváró pincészetei .

Ma már elmondhatjuk, hogy Monor mint kisváros élenjár az ivókutak telepítésében, a Tavas parkban kezdődött, majd  2019 áprilisában városszerte további kilenc ivókút lett telepítve.

Köszönetet mondunk Sintár Péternek, aki mint minden esetben segítségünkre volt a KultPincében a vízcsatlakozás kialakítása során!

Ivókút a KultPincében, Refill - Töltsd újra
Refill, Töltsd újra!