Újra Borvidékek Hétvégéje

Két év kényszerű szünetet követően idén végre minden akadály elhárult a Borvidékek Hétvégéje megrendezése elöl. Június 10-11-én tizedik alkalommal készül a Vigadó Kulturális és Civil Központ városunk legismertebb rendezvényének szervezésére.


Borvidékek Hétvégéje

A kétnapos programon péntek este a monori termékek kerülnek középpontba; június  11-én szombaton kora délutántól a megszokott forgatag; nyitott pincék, vendég borászatok, kisvonatozás, díjnyertes borok, pincék közötti zenekarok, gyerekudvar, baráti beszélgetések, pincehideg fröccsök várják a vendégeket.

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek a jelentkezések, egyre több helyi nyitott pince és vendégborászat jelezte részvételét, így közel 30 helyszínen kóstolhatnak majd jobbnál-jobb borokat! Hazánk legismertebb borvidékei, szekszárdi, az egri, a villányi és a tokaji borok is a monori pincék közé érkeznek a szombati napon.

Borvidékek Hétvégéje

Az idei évben nem szerveznek nagykoncertet a program zárásaként, a program zárásaként azonban a szórakoztató zeneszóról nem kell lemondania a várhatóan népes közönségnek. A pincék között elhelyezett kisebb színpadokról, dobogókról, verandák alól fülbemászó dallamok szórakoztatják majd a vendégeket szombaton kora délutántól napnyugtáig. A változatos zenei kínálatról tucatnyi kisebb zenekar, zenei formáció gondoskodik majd. Monor Város Önkormányzata anyagi támogatásának köszönhetően fontos döntést hozhattak a szervezők, idén is a három évvel ezelőtti áron, 2200 forintért válthatnak belépő poharat és a hozzá járó – kóstolásra feljogosító – bortallért a rendezvényre! Erre akár elővételre is van lehetőség, a poharak már kaphatóak a monori Vigadó első emeletén található irodákban. A szervezők ezúton is köszönik a monori lakosok, helyi pincetulajdonosok, civil szervezetek, intézmények, hatóságok segítségét! E sokrétű összefogásnak köszönhető, hogy az évek alatt a pesti agglomeráció, sőt Pest megye egyik legnagyobb boros rendezvényévé nőtte ki magát a Borvidékek Hétvégéje, amely egyre több látogatónak kihagyhatatlan nyár eleji program lett! Szóljanak barátaiknak ismerőseiknek; fedezzék fel a monori pincék egyedi hangulatát, a közreműködő pincetulajdonosok vendégszeretetét és az egyre jobb minőségű monori borokat! A rendezvény részleteiért látogasson el  www.borvidekekhetvegeje.hu oldalra!

Forrás: Monori Strázsák