Fröccs megbolondítva

A sokoldalú fröccskoktél lehet a nyár slágere


Támad a nyár, beköszöntött a kánikula... ilyenkor másra sem vágyunk, mint egy friss, hideg szomjoltóra. Ideje, hogy komfortzónánkból kilépve izgalmas, új hűsítőkkel gondoskodjunk a folyadékpótlásról, ízlelőbimbóinkat is felpezsdítve.

Fröccskoktél
Van, aki tisztán szereti a bort, de hőségben egyértelműen hódít a fröccs. Ha munka utáni felfrissülésről, hétvégi vagy nyáresti lazulásról van szó, az ízlés és alkalom szerint arányított szóda-bor kombók verhetetlenek. „A fröccs könnyű, egészséges és finom, már ha jó savgerincű minőségi fehérborból vagy üde, megfelelően gyümölcsös rozéból készül, és nem az alkalmatlan lőrét próbálják benne elpasszolni.
A Borháló megbízásából Garamvölgyi „Kiki” Krisztián kétszeres világversenynyertes bártender hat fröccskoktélt komponált a Szigetre. A siker nyomán ezekkel a könnyű nyári italokkal idén már nemcsak a fesztiválrendezvényeken, hanem számos trendi bárban, étteremben is találkozhatnak a kísérletező kedvű szomjazók.

A szóda-bor alapú zöldséges-gyümölcsös-fűszeres frissítők nemcsak a fesztiválokon és a vendéglátóhelyeken hódítanak - otthon is villámgyorsan elkészíthetőek.
Fröccskoktél

Kiki receptjeiből a Vinoport most az alábbi kettőt ajánlja.
Rabbit in the Hole

Vegyünk egy illatos fehérbort - ez lehet Irsai Olivér, cserszegi fűszeres, tramini vagy sauvignon blanc. Egészítsük ki egy kis bodzavirágszörppel. Hogy igazán friss legyen, tegyünk bele pici uborkát! A kerek ízhatás kedvéért jöjjön egy-két citromkarika. Már csak a buborék hiányzik, és néhány kavarás…

Az arányok:

½ száraz fehérbor
½ szóda
bodzavirágszörp
néhány szelet uborka
citrom- vagy lime-karika
Borajánlatunk: Kiss Attila Irsai Olivér 2016

Bear in the Bush

Egy magyar klasszikus, új kiadásban. Vegyünk alapul jeget. Öntözzük meg kevés málnaszörppel. Tetézzük illatos bazsalikommal és egy kis citrommal. Töltsünk rá finom rozébort, majd frissítő szódát. Kicsit megkavarjuk, és már ihatjuk is!

Az arányok:
½ rozébor
½ szóda
málnaszörp
citrom- vagy lime-karika
bazsalikomlevél
Teljes cikk a Vinoport oldalán >>