Márton-napi Újbor Ünnep és Libavacsora 2016

A Monor Környéki Strázsa Borrend attól való félelmében, hogy a népi jóslás beválik, miszerint:

Aki Márton napján újbort nem iszik, egész évben szomjazik.
Aki Márton napján libát nem eszik. egész évben éhezik.

Így ebben az évben is november 12-én 15 óra kezdettel megrendezi a Márton-napi Újbor Ünnepet és Libavacsorát.
A rendezvény helyszíne: Monori Művelődési Ház  2200 Monor, Bocskai u. 1.
Márton-napi újbor ünnep és libavacsora


Az est programja: 

A helyi és meghívott borászok 15 órai kezdettel mutatják be újboraikat, kezdődik a vigadalom korlátlan borkóstolási lehetőséggel!

A belépni vágyóknak le kell perkálnia 2000 Ft-ot, amelyért egy kóstoló poharat kapnak és mindazok akik nem csak a szomjazástól hanem az éhezéstől is félnek, azonnal libator jegyüket is megvehetik 1950 Ft-os áron, hogy részesei lehessenek a 18 órai kezdettel kezdődő libavacsorának.
Belépő és vacsorajegyek a helyszínen  válthatók, de aki november 9-ig előre regisztrál ezen az e-mail címen az igényelt kóstoló és vacsorajegyek számának megadásával, azok között 2 vacsorajegyet és a KultPince, Lukácsy pince, Megyeri-Hanti pince 2015-ös évjáratú kézműves borait sorsoljuk ki.
Monori Borlovagok 2000 óta kötik össze  a szőlészetet és borászatot Monor kultúrájával, hagyományaival. Ezen folyamat fenntartása érdekében Borlovagokat avatunk, az avatási ceremónia 17 órakor kezdődik.

Az újbor kóstolással és az ehhez kapcsolódó kvaterkázással kialakuló jó hangulat további fokozását Kárpáti duó biztosítja.
Márton-napi újbor ünnep és libavacsoraA Változtatás jogát fenntartjuk!