Monori BORTÁRS Filmfesztivál 2014

A Monor Környéki Strázsa Borrend, a Monor Hegyessy Lions Club és a KultPince - Monor Város Önkormányzata támogatásával meghirdeti a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal foglalkozó filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját: a Monori BORTÁRS Filmfesztivált.
Fővédnök: Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségének tagja, a Vinum Vulcanum Borlovagrend tiszteletbeli tagja. A zsűri elnöke Koltai Róbert színész-filmrendező, Érdemes Művész. 
A fesztivált a Monor Környéki Strázsa Borrend rendezi meg a Monori Pincefalu Borvidékek hétvégéje rendezvényéhez kapcsolódóan. Időpontja: 2014. június 7 (díjátadó). A díjnyertes filmek nyilvános vetítése június 7-én, a Borvidékek Hétvégéjén lesz.

A rendezvény célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a szőlő- és bortermelés mindennapjainak megismertetése, illetve az igényes filmes ábrázoláson keresztül a képi kultúra fejlesztése.

A nevezési lap itt letölthető. Nevezési határidő: 2014. május 12. A kitöltött és aláírt nevezési lapokat, valamint egy jelenetfotót az info@monoripincefalu.eu címre kell beküldeni.
Nevezési díj nincs.
A versenyre nevezett filmeket 2014. május 15-ig DVD-re írva, postán kérjük eljuttatni a következő címre: Cimbora Borház Kft. (KultPince), 2200 Monor, Mátyás kir. u. 11.

Nevezési feltételek: 2011-2014 között készült filmekkel lehet jelentkezni, egy alkotó legfeljebb két filmet nevezhet az alábbi műfajokban:
- dokumentumfilm, ismeretterjesztő és referencia film
- televíziós műsor, ill. azok önálló részei
- klip, spot, etűd, miniatűr, kísérleti film
Időkorlát nincs, de a szervezők elsősorban 30 perc alatti filmeket várnak. Az előzsűrinek kivételes esetben joga van ennél hosszabb filmet is a versenybe válogatni.

Az előzsűrin kiválasztott filmeket ftp szerverre (saját, jelszóval védett mappába) kérjük majd feltölteni HD minőségben. Az előzsűri által kiválasztott filmek linkjei május 24-én kerülnek a fesztivál facebook oldalára.
A kiválasztott alkotásokat értékelő zsűri tagjai: Koltai Róbert színész-rendező - zsűrielnök; Azurák Csaba riporter, a TV2 műsorvezetője, Miklós Csabi borász, Nyulasi Gábriel István, Az ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke.
A díjak nem a műfaji kategóriák szerint oszlanak meg.
A facebookon leadott szavazatok alapján közönségdíjat is kap a legtöbb lájkot begyűjtő alkotás.
A fesztivál a díjnyertes filmek bemutatásával, díjkiosztóval zárul.
A díjnyertes filmek nyilvános vetítése a KultPincében lesz június 7-én, a Borvidékek Hétvégéjén, illetve a Nyitott Pince Napok keretében 8-án és 9-én. Mindhárom napon 14, 16 és 18 órától kezdődnek a vetítések.

Díjak:
- A Monor Környéki Strázsa Borrend díja (150.000 Ft)
- Monor Hegyessy Lions Club díja (100.000 Ft)
- A Strázsa Borrend különdíja (borválogatás, 30 palack bor a Monori Pincefaluból)
- A fővédnök Különdíja - Sára Sándor DVD-k és rosé bora
- Közönségdíj – a facebook szavazás alapján (10 fős borkóstoló a KultPincében)