Pincefalvak napja 2018 Györköny


Ebben az évben 8 pincefalu vett részt a Györkönyben május 19-én megrendezett pincefalvak napján. A találkozó résztvevői délelőtt a pincefalvak előtt álló, a fennmaradásuk és fejlődésük érdekében szükséges feladatokról halhattak előadásokat a résztvevők.
Résztvevő pincefalvak: Bölcske, Császártöltés, Cserépfalu, Hajós, Monor, Nemesnádudvar, Noszvaj, Páty
Györkönyi nyitott pincék: Bősz pince, Gellérthegyi pince, Hahn pince, Koch pince, Krámer pince, Orbán pince, Száraz pince
Előadók voltak: Braun Zoltán Györköny polgármestere, Prof. Dr. Markó Balázs SZIE Ybl Miklós építéstudományi Kar dékánja, Dr. Kiss Gyula DLA SZIE Ybl Miklós építéstudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Matus László Földművelésügyi Minisztérium szakpolitikai tervezője.

Kórus a pincefalvak napján, Györköny 2018

A konferenciát jó hangulatú közös ebéd követte, majd elindult a pincetúra ahol végigjárhattuk a pincefalut, illetve kóstolhattuk a helyi és a pincefalvak vendég borászai borait. A délután fő programja volt a pincefalvakat képviselő együttesek fellépése, amelyet nagy élvezettel és szeretettel néztük végig.
A Györkönyi pincefalu ebben az évben 300 éves, ennek tiszteletére a vendégsereg összeállt egy nagy kórussá és közös énekléssel köszöntötte és ünnepelte az évfordulót. A monoriak külön örömére Tolmácsi Miklós monori pincetulajdonos mint gyakorló kórustag, élére állt az eseménynek és mint karmester nagyban hozzájárult, hogy a közös éneklés igazi örömet jelentsen minden résztvevő számára.
Pincefalvak borversenyének eredménytáblája
   
Knferencia a Pincefalvak Napja 2018 Györköny