(Bor)turizmusról, nyitott pincéinkről

2022 07.16-tól az alábbi letölthető listáról lehet tudni, hogy mely pince az ügyeletes és ki az aki várja a pincefaluba látogató vendégeket,

ügyeletes pince nyitvatartása: szombaton 11-18 óra, vasárnap 13-18 óra

Hiszünk értékeinkben a Monori Pincefalu magával ragadó szépségében, pincefalunk Monor városának emblematikus táji eleme, a város (bor)turisztikai jelképe. A hely, amely munkát és ünnepeink során sok-sok örömet ad a szőlő és pincetulajdonosok számára, reményeink szerint az idelátogató, kiránduló vendégeinknek egyaránt.

„Biztatom a borkedvelő közönséget, hogy látogasson ki az épített pincekultúra egyik ikonikus fellegvárába, a monori Strázsahegyre, a Monori Pincefaluba! A hely elvarázsol minket, hiszen a friss levegő, a pincesorok megkapó hangulata működik. Igen, ez a vidék ereje jó kezekben – a borágazat, a mezőgazdaság teljes spektruma – képes megtartani és eltartani az embert. Nem könnyű kenyér ez, a föld hol ad, hol elvesz, ám a kitartó munka meghozza gyümölcsit, ezt láthatjuk a Monori Pincefaluban, a Strázsahegyen is.”

Nyulasi Gábriel István Az Ihatóbb Magyarországért Egyesület elnöke


Monori Pincefalu

A monori nyitott pincék menüi alatt mutatkoznak be azok a pincészetek, akik nem csak családjuk, barátaik, hanem a borkedvelő nagyközönség számára is kinyitják pincéjüket, hogy a vendégeik kóstolhassák boraikat, lelátogathassanak a pincéikbe, a borkóstolás során jót beszélgethessenek a szőlőkről, borokról és a hozzá kapcsolódó technológiájáról, meg minden egyéb fontos dologról ami borkóstolás során tapasztalatunk szerint szóba szokott jönni.  Nem utolsó sorban említjük, hogy ha igény mutatkozik falatozásra, akkor azt érdemes előre jelezni.

Csúzi Családi PincészetKét Szabó Pince és Fogadó, KultPince, Lukácsy Pince, Megyri-Hanti pince, Strázsahegyi Borház, Petrovai Pince, Százsas Pince Rendezvényház, Vásárhelyi Pince, Molnár Tibor Pince, Vicencz Pince, Fecske Pince

A monori nyitott pincék mindegyikéhez telefonos egyeztetés alapján lehet bejelentkezni, de minden hétvégén, szombaton és vasárnap egy pince ügyeletet tart, abból az célból, hogy a pincefaluba látogató vendégek számára minden esetben legalább egy pince a spontán vendégfogadásra rendelkezésre álljon.


Túraajánlataink >>
Vendégváró nyitott pincéink, letölthető térkép és tanösvény ismertető >>


Nyitott pincéink borkóstolókra, kirándulókra várnak!


Monori pincefalu nyitott pincéi, térkép