nyitott pincéink

Hisszük és valljuk, hogy pincetulajdonosnak lenni boldogsággal és büszkeséggel vegyült felelősség is! Hiszünk értékeinkben, a pincefalu magával ragadó szépségében. Hiszünk abban, hogy ha egy borkedvelő ember ellátogat hozzánk, az előbb-utóbb visszatér és egyszer talán később azon is elgondolkozik, legyen neki is saját pincéje a Monori Pincefaluban!

Monori Pincefalu

Monori Pincefalu

Kunsági Borvidék

Kunsági Borvidék a Duna-Tisza közén elhelyezkedő területével a legnagyobb borvidékünknek számít. A többnyire asztali borokat adó terület borai savakban, zamatanyagokban szegényebbek, lágyak. Gyakran magas a cukor és alkoholtartalmuk.

Korábban a szőlők egy részét a futóhomok megkötése céljából telepítették. Az itt termett úgynevezett homoki bor a mindennapok bora és amellett, hogy kiváló minőségűeket is készítenek a legfőbb termék a „kocsmabor”, mely a hétköznapok fontos része.

Nyáreste a Monori Pincefaluban

Monori Pincefalu

Monori Pincefalu, jó itt élni, jó itt pincetulajdonosnak lenni!


Monor Budapesttől mintegy 30 kilométerre található. Jelenleg a Monori Pincefaluban mintegy 960 pince található összefüggő pincefaluban (pincefalu térkép), amely nem csak Magyarországon, de Európában is unikális. Az összhatásában többé-kevésbé egységesnek tűnő pincefalu épületei hat típusba sorolhatók. A borpincék zöme egyedi igényeket szolgál, azonban egyre többen vannak, akik felkészültek a borturizmus lehetőségeire, az igényes vendéglátásra is. 

Bortúrák, borkóstolók és rendezvények a Monori Pincefaluban

MIÉRT JÓ A MONORI PINCEFALUBAN?"Egy kiskör a Strázsahegyen, három állomás, amibe ezer élmény belefér. A borvidék érzése: pince tájkép, friss levegő, jó borok, jó ételek, jó hangulat. Karnyújtásnyira a fővárostól, igazi szőlős-boros élmények, több száz éves pincék, műemlékek és friss borok. Baráti társaságoknak, kis és nagyobb cégeknek, felüdülés kiszakadás a hétköznapokból és csapatépítés is egyben. Minden évszakban, mindenkit vár a Monori Pincefalu.
Most egy hárompincés túrát próbáltunk ki egy kis csapattal: borok, séta a hegyen, csapatépítés…"
Az ihatóbb Magyarországért részletes írása a túráról.