Ha farsang akkor forralt bor, szalagos fánk, kocsonya és zene

A farsang időszaka vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak, amely időszakot a lakomák, mulatságok jellemeznek. A farsang a tavaszvárás örömünnepe, a hagyományok szerint a mulatságok végén a telet is elűzzük. Ezen szép és régmúlt időkre visszavezethető hagyományt követve rendezzük meg pincefalunkban az év első, - a farsangi időszakra eső -  gasztrofesztiválját a Jégvirágtól Borvirágig – Forraltboros Kalandozások rendezvényünket. Ezt a rendezvényt hagyományosan február közepén követi a Monor Hegyessy Lions Club által a KultPincében  szervezett jótékonysági célú Falánk Fánkfalók Találkozója, ahol szalagos fánk, jelmezverseny, hangulatos muzsika és játszóház várja a pincefaluba kilátogató családokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Ehhez a rendezvénysorozathoz hagyományteremtő szándékkal újabb farsangi rendezvény társul „ Ha farsang akkor 3 bor, 3 féle kocsonya és 3 zenei blokk”


  • Borok: a'Capella Szőlőbirtok Badacsony és KultPince. A borokat Dunai János szőlész-borász mutatja be.
  • A borokhoz hagyományteremtő farsangi kocsonyakóstolóval készül séfünk, a kínálat: házi kocsonya disznóságokkal, halkocsonya, füstölt húsos sertéskocsonya. (Annak sem kell éhezni, aki nem szereti a kocsonyát, nekik házi májpástétomos falatkákat ajánlunk.)
  • A borok bemutatását a Chameleon Jazz Band Akusztikus műsora kíséri, Santana, Eric Clapton, Justin Timberlake és sok más népszerű előadó dalaival

 

Farsangoljunk együtt a KultPincében február 11-én 14 órától és 17-én 19 órától!