Outdoor és indoor csapatépítés

A csapatépítő tréningen átélt közös élmény rövid és középtávon is hatással van a csapat működésére. A csapatépítő tréning célja, hogy a részvevők  „csapatjátékossá váljanak”,  a mindennapi környezetből kiemelve a csapattagokat, az újszerű feladatok rávezetik a résztvevőket, hogy a csapatmunka az ami a célravezető, elindul egy jobb és hatékonyabb kommunikáció közöttük. Legtöbb szakember úgy gondolja, hogy a csapatépítő tréningek hatékonyabbá teszik a munkatársak közötti együttműködést, feloldják a felgyülemlett feszültségeket, összekovácsolódnak a kollégák.
Csapatépítő tréninget szervezése során, érdemes és szükséges átgondolni, hogy a résztvevők számára milyen feladatokat határozzunk meg. Csapatépítő helyszín, annak intimitása, a tágas terek, azok amivel alapot biztosítunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki az adott helyzetből, mindezt azért, hogy céljainknak megfelelően erősítsük a csapatszellemet.
Az úgynevezett outdoor tréningek és csapatépítő feladatok a KultPince esetében többnyire a pince környezetében és a pincefalu területén, a természetben zajló ügyességi, problémamegoldó készségeket fejlesztő programok.
A KultPince által megalkotott Monori CsámBorgó egy igazi outdoor csapatépítő játék. A pincefalu területén több pályán lehet csámborogni, úgy, hogy a pálya útvonala és szellemi tartalma a csámborgók csapatához igazítható. Tematika tekintetében a lehetőségek száma végtelen, így Pl. lehet borismereti, hagyományaink, filmismereti, könyvismereti, borkóstolókkal összekötött, terepkerékpáros kalandjáték, lehet korosztályokra alapozott kalandjátékot szervezni, tehát a játék csapatépítő partner igényei szerint a pincefalun belül tetszés szerint alakítható!
Vannak az úgynevezett indoor csapatépítő tréningek, amelyek nem a megszokott környezetben zajlanak és, amelyek keretén belül általában kommunikációs készséget és ugyancsak a problémamegoldó képességet fejlesztő feladatokat lehet hatékonyan megvalósítani.


A jól megválasztott rendezvényhelyszín a siker kulcsa! 


Milyen a jó rendezvényhelyszín?A tréner feladata, hogy a rendelkezésre álló eszközöket, a nem mindennapi lehetőségeket rejtő pincefalu adottságait kihasználva sikeres csapatépítő tréninget valósítson meg, aminek eredménye, hogy a csapat pozitív élményekkel és megerősített kapcsolati rendszerrel térjen vissza munkahelyére.

KultPince Csapatépítő oldala >>