Lions utca a Borvidékek Hétvégéje 2018 rendezvényen

A Monor Hegyessy Lions Club egyike az első Monoron alapított és ma is aktív civil szervezeteinek. Az idén 25. éves fennálását ünneplő klub első alkalommal vesz rész Monor legnagyobb rendezvényén, a Borvidékek Hétvégéjén. A rendezvény kiváló alkalom és helyszín arra, hogy a fesztiválra kilátogatók egyrészt megismerhessék a klub múltját és jelen tevékenységét, másrészt egy nemes célt támogassanak. Mint általában a klub most sem öncélúan szervezi az eseményt. ezúttal egy három és féléves monori kislány gyógykezelését kívánja támogatni.

Monor Hegyessy Lions Club a Borvidékek Hétvégéje rendezvényen
Kérjük a Borvidékek Hétvégéje 2018 borfesztivál résztvevőit, hogy látogassanak el a Lions utcába is, kóstolják meg boraikat, tekintsék meg fotókiállításukat, a kiállított relikviákat. A fesztivál térképen 11-es számú állomáson hazai és külföldi vendég klubtagok saját és felajánlott minőségi borait kínálják vendégeik számára.
Vendégük lesz az Első Kecskeméti Lions Club, akik alapítói voltak a monori klubnak, a Nagybecskereki (Zrenjanin) Lions Club és a zágrábi Gric Női Lions Club is.
A klub buszkén jelentette be, hogy kizárólag náluk lép fel a Monor Strázsák Néptánc Együttes, hogy szórakoztassák a klub vendégeit és az odalátogató közönséget.
Mint mindig a klub ezúton is egy jótékonysági célt kíván szolgálni. Ez alkalommal egy beteg három és féléves kislány gyógykezelésére fordítják a rendezvényen  gyűjtött pénzadományt. 
A most 3,5 éves Vivien máig ismeretlen okokból testszerte extrém hipotóniával (izomgyengeséggel) született.
3 hónapos kora óta hetente kétszer DSGM terápiás tornát és heti kétszer gyógytornát kap amely havonta átlagosan 80000 forint költséget jelent a szülők számára.
Az a cél, hogy a most még járóképtelen gyermek iskolakezdésre járóképessé váljék, ezzel biztosítható legyen, hogy a Budapesten található speciális intézményben való ellátás helyett a lakóhelyükhöz tartozó normál Általános Iskolába járhasson, úgy ahogyan, majd a problémamentes társai is fognak. Ezt a reményüket erősítheti a Step by Step terápiás központ szakemberei által biztosított és már tavaly ősz óta a szülők saját költségén három alkalommal is kipróbált, Terra Suit ruha alkalmazásával végzett fejlesztő és gyógytorna. Ezzel a terápiával igaz, hogy lassú, viszont látványos javulást értek el és a további alkalmazására is nagy szükség lenne.
A Terra Suit terápiát már erőn felül és minden megtakarításukat igénybe véve tudták csak megvalósítani a szülők. A minimum 3 havonta javasolt, 2 hetes intenzív terápiát, amely nettó 168000 forintba kerül, már sajnos nem tudják a továbbiakban az egy keresettel rendelkező családi kasszából finanszírozni.
A klub minden segítséget meg kíván adni Vivien gyógykezeléséhez, kérjük látogassanak el a Lions utcába, ezzel is támogassák, hogy Vivien felépülhessen, egészséges és aktív életet élhessen.

Monor Hegyessy Lions Club támogatottja Várszági Vivien