Már túl 268 kilométeren a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

A május 13-án, pénteken Soltvadkertről indult, mind a 22 magyar borvidéket összekötő II. Nemzeti Bor Maraton résztvevői szombaton 17:00 óra után pár perccel értek célba Szekszárdon, a Szent István térre.
A második napi villányi rajt óta szinte állandó esőben, de kitartott a mezőny. A nehéz körülmények ellenére ezen a napon is közel 1.000 fő állt rajthoz a Villány-Siklós-Pécs-Mánfa-Magyaregregy-Bonyhád-Szálka-Szekszárd szakaszokon. Ez a nap inkább a kerékpárosoknak kedvezett, több profi csapat is időfutamokat teljesített a pécsi lankákon.


A Szekszárdi kiemelt helyszínen először került megrendezése a II. Nemzeti Bor Maraton jótékonysági eseménye, a Szív Bajnokai Séta. Beck Mónika, a Testnevelési Egyetem sajtóreferensének közreműködésével létrejött betétesemény, a térség szívbeteg gyermekeit látja vendégül egy „sportos” sétára, ahol a gyerekek a résztvevőkkel együtt tejesítenek egy rövid, 300 méteres távot, így átélhetik a rajt, és célba érkezés örömeit. A Szív Bajnokai Séta Szekszárdot követően még a budapesti, balatonfüredi soproni, egri, szegedi kiemelt bormaratonos helyszíneken kerül megrendezésre.
A Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynő Választás Szekszárdi és Tolnai győzteseinek, Heimann Zoltán, a Szekszárdi Borvidék Elnöke adta át a díjakat. A Szekszárdi Borvidék Szépe Kovács Adelin lett, aki Bátáról érkezett, a Tolnai borvidék királynője Müller Zsófia.
A 3. nap reggel a szekszárdi rajtot követően a Budapesti Törley Gyűjtemény és látogatóközpont lesz a kiemelt programok helyszíne.