Búcsúzunk Koblencz Zsuzsától


Kedves Zsuzsa! 


A Monori Pincefalu, a KultPince nevében köszönjük, hogy segítettél nekünk létrehozni a KultPince Blogot, hogy írtál cikkeket a monoripincefalu.eu  blogjába, hogy segítetted elindítani a monoriborbolt.hu honlapunk blogját. Köszönjük, hogy segítettél megfogalmazni mindazt, ami nekünk nem ment. Köszönjük, hogy sok hónapon át minden héten értékes olvasnivalóval láttad el a kultpince.hu honlap látogatóit és sok érdekes látnivalóról, helyi, környékbeli hagyományőrző eseményről, a KultPincéhez, a Monori Pincefaluhoz kapcsolódó témáról számoltál be nekünk, nekik.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk az általad szőtt strázsahegyi történetnek, amelynek 10 részében lehettünk tanúi egy ”szőlőskerti románc” alakulásának. Hiányozni fogsz!


Koblencz Zsuzsára emlékezünk


Abból az okból, hogy ne csak írásaival emlékezzünk Zsuzsára itt egy beszélgetős interjú, amelyet Bokros Lajos bácsival készített a Monor Környéki Strázsa Borrend számára.


A részeges gomba és a havas pincehátak >>
Koblencz Zsuzsa utolsó cikke amelyet néhány nappal halála előtt írt számunkra >>

MÚOSZ emlékező cikke Koblencz Zsuzsáról 
A nagy hatású riportok szerzőjére egykori kollégái, barátai megrendülten emlékeznek. 


KOBLENCZ ZSUZSA 1948–2018

Vendégszöveggel nem volna szabad kezdeni, de a tartalmának igazsága miatt nem lehet nem azzal kezdeni. Papp Dénest idézem: „Nincs igazság. Koblencz Zsuzsa meghalt.
Úgy írt, mint nagyon kevesen. Tudta, hogy Móriczhoz mérem, de sose hitte el. Pedig ebben semmi túlzás nem volt{...}”
Az én „bizonyítási eljárásom”: Egy ajánlásba foglaltam az alábbi írásának szövegét, így az én mai búcsúzó tiszteletadásomat nem tudnám elválasztani az ő eredeti szavaitól.