Hírek

Búcsúzunk Koblencz Zsuzsától


Kedves Zsuzsa! 


A Monori Pincefalu, a KultPince nevében köszönjük, hogy segítettél nekünk létrehozni a KultPince Blogot, hogy írtál cikkeket a monoripincefalu.eu  blogjába, hogy segítetted elindítani a monoriborbolt.hu honlapunk blogját. Köszönjük, hogy segítettél megfogalmazni mindazt, ami nekünk nem ment. Köszönjük, hogy sok hónapon át minden héten értékes olvasnivalóval láttad el a kultpince.hu honlap látogatóit és sok érdekes látnivalóról, helyi, környékbeli hagyományőrző eseményről, a KultPincéhez, a Monori Pincefaluhoz kapcsolódó témáról számoltál be nekünk, nekik.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk az általad szőtt strázsahegyi történetnek, amelynek 10 részében lehettünk tanúi egy ”szőlőskerti románc” alakulásának. Hiányozni fogsz!


Koblencz Zsuzsára emlékezünk


tovább

XXIV. Városi és Térségi Borverseny, Monor 2018


Városi és térségi borverseny eredményei


Nagy örömünkre nagyszámú minta érkezett az immáron XXIV. alkalommal megrendezett Városi és Térségi Borversenyre. Köszönet a nevezőknek és gratulálunk az elért eredményekhez!
XXIV. Városi és térségi Borverseny
tovább

Újjáéledő hagyományaink, avagy az első Téglagyári nótatúra

A Téglagyári pincék tulajdonosai régóta mondogatják, hogy kellene a pincefalu ezen tájékán is közösségépítő program. Bár a Fogathajtó verseny és a Strázsahegyi Tekerő is áthalad itt, nincs olyan rendezvény, amelyet magáénak érezhetne a főként monoriakból álló borkedvelő közönség. Most áprilisban azonban változás történt!

Téglagyári nótatúra

tovább

XXIV. Városi és Térségi Borverseny, Monor

Szeretettel meghívjuk Önt a Monor József Attila Gimnázium és Szakgimnáziumba
(2200 Monor Ady E. út 12-14), ahol a

XXIV. Monor Térségi Meghívásos Borverseny kerül megrendezésre.


A borverseny 2018. április 28-án, szombaton 15.00-órakor kezdődik.

A verseny helyszíne megközelíthető az Ady E, úzi főbejáraton és az iskola Dózsa Gy. úti, a postával közös bejáratán keresztül.
Parkolási lehetőségek: a Dózsa Gy. úti parkolóban és az iskola belső területén

Városi és térségi Borverseny, Monor

tovább

Borbíráló képzés Villányban

Örömmel informáljuk, hogy iskolánk Borbíráló képzést szervez, amelyet április hónap végén tartunk (pontos dátumok a Tájékoztató részben).

 Kérjük olvassa át a csatolt  képzési tájékoztatónkat, illetve a jelentkezési lapot. Amennyiben érdekli a képzés, akkor szíveskedjék a jelentkezési lapot iskolánknak kitöltve visszaküldeni postafordultával, ill. e-mailben legkésőbb április 10-ig.

A postacímünk: FM DASzK, Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 7773 Villány, Mathiász J. u. 2.

E-mail címünk: telfel2@gmail.com

A tanfolyam kapcsolattartója: Rajcsányi Piroska iskolatitkár, 72/492534


Borbíráló képzés


Borbíráló képzés letölthető anyaga >>

tovább

Penészes hordók, nedves falú borászati tartályok a pincében

Itt a tavasz és a tavaszi esők. Ilyen időszakban fokozottan gondolni kell az agyagba vájt borospincéinkben uralkodó páratartalomra. A pincében uralkodó magas relatív páratartalom jele ha a hordóinkon megjelenik a fehér penész, a bortároló tartályok fala nedves. Ilyenkor az első lépés, hogy leellenőrizzük a pince szellőztető rendszerét, amely legegyszerűbben egy gyertyával ellenőrizhető le. 
Akkor helyes a szellőztetés ha a pince végében lévőszellőzőn befelé jön a levegő és a gádor felső részén lévő szellőzőnél kifelé megy a levegő. 
Agyagba fúrt borospince
tovább

Monoriborbolt.hu, Webárúház Monoron

A KultPince csapatának döntése alapján jött létre a monoriborbolt.hu webárúház. Céljuk volt, hogy egyrészben értékesítési felületet biztosítson a monori borok számára, másrészben a KultPince és a Monori Pincefalu részére teremtsen egy újabb, a keresőmarketing szempotjából hatékony felületet. A 2017. év második félévében létrehozott webáruház számára az év utolsó hónapjai az építkezéssel teltek, reményeik szerint a SEO szempotból átgondolt felépítés és a folyamatos feltöltés az egész monori borász közösség, a pincefalu és a KultPince számára is meg fogja hozni az eredményeket.

tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20