Hírek

Már a fővárosban II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye

A 3. napra már a 440-dik kilométeren is átlépett a mezőny, amire a fővárosba, a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont kiemelt helyszínére érkeztek a futók.
Budafokon már délelőtt elkezdődtek a programok a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontnál. Pincesétával, kézműves, gasztro kiállítókkal, és színpadi programokkal várták a látogatókat.
Nehéz nap volt a vasárnap a résztvevőknek, mert továbbra is kitartott az eső, erős, néhol viharos szél kíséretében. A nap sportteljesítményeiben mindenképp megemlítendő, hogy Lugosi Gábor, a szekszárdi hivatásos tűzoltóparancsnokság főtörzsőrmestere, teljes menetfelszerelésben (+20 kg), oxigénpalackkal a hátán telesítette a Tolna-Fadd 7 km-es távot.


tovább

Pünkösd vasárnapi séta a pincefaluban

Vasárnap délután ha rövid időre is de többször kisütött a nap, így többeket arra csábított, hogy tegyenek egy sétát a hegyen. Így futottunk össze Jánosovics Miklós csapatával is. Éppen csapatépítő összejövetelt tartottak és egyben Julika kolléganőjük nyugdíjbavonulása alkalmából búcsúztatták. 


tovább

Már túl 268 kilométeren a II. Nemzeti Bor Maraton mezőnye.

A május 13-án, pénteken Soltvadkertről indult, mind a 22 magyar borvidéket összekötő II. Nemzeti Bor Maraton résztvevői szombaton 17:00 óra után pár perccel értek célba Szekszárdon, a Szent István térre.
A második napi villányi rajt óta szinte állandó esőben, de kitartott a mezőny. A nehéz körülmények ellenére ezen a napon is közel 1.000 fő állt rajthoz a Villány-Siklós-Pécs-Mánfa-Magyaregregy-Bonyhád-Szálka-Szekszárd szakaszokon. Ez a nap inkább a kerékpárosoknak kedvezett, több profi csapat is időfutamokat teljesített a pécsi lankákon.


tovább

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál
Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


tovább

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton
A Nemzeti Bor Maraton idei tematikája az olimpia köré épül, ezért 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban.
A 73. szakasz Ócsa - Monor, ez a szakasz futva teljesíthető, a futók május 19-én a programleírás szerint 16 óra 08 perckor érkeznek Monorra. A 74. Monor -Tápiószentmárton  34,6 km. távú szakasz kerékpárral teljesíthető. 
A kerékpáros csapat szervezője Gáspár Zsolt ( http://www.trimonsport.hu/ ) telefon: +36308657249, Email >>


tovább

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
Pénteken, május 13-án, reggel 8:30 perckor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a Nemzeti Bor Maraton. 10 napon át és 2057 km-en keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események. A megnyitóünnepségen részt vesz többek között Dr. Szabó Tünde, Magyarország Sportért Felelős Államtitkára, a Nemzeti Bor Maraton Védnöke; Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke; Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere és Frittmann János, a Nemzeti Bor Maraton Borszakmai Védnöke
tovább

Ha nem termel, nagy büntetésre számíthat

Egy május 5-én kiadott közlemény szerint a közeljövőben kezdetét veszi a 2016-os határszemle. A vizsgálatok során – melyeket a járási hivatalok földhivatali osztálya végez – elsősorban a hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzik.


tovább

Megújult közösségi tér a pincefaluban

A Monori Lokálpatrióta Egylet szervezésében nagy esemény lesz május 21-én a Bacchus-téren! (Bajcsy-Zsilinszky út vége) Dr Zsombok László Monor Város Polgármestere kb. 12 órakor átadja Monor új közösségi terét, szeretettel várják az érdeklődőket. BP.

tovább

II. Gyömrői pálinkaverseny

2. Gyömrői Pálinkaverseny 2016 június 25. szombat verseny – mely a 2016-os Romantika Ünnepe Gyömrőn (RÜGY) programsorozatba illesztve kerül megrendezésre – kiírása támogató: Gyömrő Város Önkormányzata
fővédnök: Gyenes Levente polgármester. Helyszín: Új Halászkert Étteremtovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20