Hírek

Újjáéledő hagyományaink, avagy az első Téglagyári nótatúra

A Téglagyári pincék tulajdonosai régóta mondogatják, hogy kellene a pincefalu ezen tájékán is közösségépítő program. Bár a Fogathajtó verseny és a Strázsahegyi Tekerő is áthalad itt, nincs olyan rendezvény, amelyet magáénak érezhetne a főként monoriakból álló borkedvelő közönség. Most áprilisban azonban változás történt!

Téglagyári nótatúra

tovább

XXIV. Városi és Térségi Borverseny, Monor

Szeretettel meghívjuk Önt a Monor József Attila Gimnázium és Szakgimnáziumba
(2200 Monor Ady E. út 12-14), ahol a

XXIV. Monor Térségi Meghívásos Borverseny kerül megrendezésre.


A borverseny 2018. április 28-án, szombaton 15.00-órakor kezdődik.

A verseny helyszíne megközelíthető az Ady E, úzi főbejáraton és az iskola Dózsa Gy. úti, a postával közös bejáratán keresztül.
Parkolási lehetőségek: a Dózsa Gy. úti parkolóban és az iskola belső területén

Városi és térségi Borverseny, Monor

tovább

Borbíráló képzés Villányban

Örömmel informáljuk, hogy iskolánk Borbíráló képzést szervez, amelyet április hónap végén tartunk (pontos dátumok a Tájékoztató részben).

 Kérjük olvassa át a csatolt  képzési tájékoztatónkat, illetve a jelentkezési lapot. Amennyiben érdekli a képzés, akkor szíveskedjék a jelentkezési lapot iskolánknak kitöltve visszaküldeni postafordultával, ill. e-mailben legkésőbb április 10-ig.

A postacímünk: FM DASzK, Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 7773 Villány, Mathiász J. u. 2.

E-mail címünk: telfel2@gmail.com

A tanfolyam kapcsolattartója: Rajcsányi Piroska iskolatitkár, 72/492534


Borbíráló képzés


Borbíráló képzés letölthető anyaga >>

tovább

Penészes hordók, nedves falú borászati tartályok a pincében

Itt a tavasz és a tavaszi esők. Ilyen időszakban fokozottan gondolni kell az agyagba vájt borospincéinkben uralkodó páratartalomra. A pincében uralkodó magas relatív páratartalom jele ha a hordóinkon megjelenik a fehér penész, a bortároló tartályok fala nedves. Ilyenkor az első lépés, hogy leellenőrizzük a pince szellőztető rendszerét, amely legegyszerűbben egy gyertyával ellenőrizhető le. 
Akkor helyes a szellőztetés ha a pince végében lévőszellőzőn befelé jön a levegő és a gádor felső részén lévő szellőzőnél kifelé megy a levegő. 
Agyagba fúrt borospince
tovább

Monoriborbolt.hu, Webárúház Monoron

A KultPince csapatának döntése alapján jött létre a monoriborbolt.hu webárúház. Céljuk volt, hogy egyrészben értékesítési felületet biztosítson a monori borok számára, másrészben a KultPince és a Monori Pincefalu részére teremtsen egy újabb, a keresőmarketing szempotjából hatékony felületet. A 2017. év második félévében létrehozott webáruház számára az év utolsó hónapjai az építkezéssel teltek, reményeik szerint a SEO szempotból átgondolt felépítés és a folyamatos feltöltés az egész monori borász közösség, a pincefalu és a KultPince számára is meg fogja hozni az eredményeket.

tovább

Itt a tavasz

    
Metszés tavasszal, ernyő művelés

Végre itt a tavasz, lassan ébredezik a természet, az ember újra kint lehet a szőlőben. Itt az ideje, hogy nekifogjunk a metszésnek és minél előbb fejezzük be. Igaz, a szőlő még „alszik”, de a tavaszi munkákat már el kell kezdeni, hogy biztosan jó termésre számíthassunk.
tovább

Illés Márta festőművész kiállítás a KultPincében

KultPince a kultúra, a bor és gasztronómia találkozóhelye.


Már a felújítás során úgy terveztük, hogy a Mozi, a koncertek és zenés estek, pódium a pincében estek mellett kiállítások is színesíthetik tevékenységünket. Ezért a rendezvénytermünket képfüggesztő rendszerrel  szereltük fel. 

Kiállítása volt: Somogyi Márk fotóművésznek, Kiss Julianna fotóművésznek, Tanja Miglecsi fotósnak, Székely Judit textilművésznek, Dénes Imre festményei és performance, Kiss Adél festőművész

Illés Márta képesítése szerint általános iskolai rajztanár és festőművész. Számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt Magyarországon és külföldön egyaránt. Legutóbbi kiállításom Londonban volt a Tudor Barn Galériában. Londonban élünk a férjemmel, és a kisfiúnkkal, de sok időt töltök Magyarországon, Tápióbicskén is.

Tovább információ a monoriborbolt.hu oldalán >>


Illés Márta festőművész kiállítása a KultPincében


tovább

Többé nem kunságiak, hanem monoriak lesznek a monori borok

Az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelölést hagyott jóvá a monori régióban termelt borokra. A jóváhagyás a Monor, vagy Monori név alatt termelt fehér-, vörös- és rozéborokra, és az azokból készült küvékre vonatkozik. Köszönjük, Brüsszel!
Tájkép a Strázsahegyi kilátóból
tovább

Sikeres Fánkfaló a KultPincében


Február 11-én immár 7. alkalommal szervezte meg sikerrel a Club a Falánk Fánkfalók Találkozóját Monoron a Kultpincében. A rendezvényen soha ennyi fánkfaló nem volt, az idei évi bevételünk közel kétszerese volt a tavalyinak! Köszönet mindenkinek, aki a fánkozással hozzájárult a jótékonysági céljainkhoz! 

     
Falánk Fánkfalók Találkozója 2018 KultPince
tovább
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21