Hírek

FröccsSzombat Monoron

Augusztus 18-án ismét megrendezésre kerül a monori borok helyi fesztiválja a városközpontban. Az augusztus 20-i programokat megelőző szombaton – csakúgy mint a tavalyi évben – szórakoztató zenei produkciók várják a látogatókat.
FröccSszombat Monoron
tovább

Gasztroangyal forgatott a Monori Pincefaluban

Gasztroangyal forgatott a Monori Pincefaluban és a kézművesek telephelyein, a forgatás során a Gasztroangyal csapata ellátogatott az AmisÜti műhelyébe, a Csúzi Családi Pincészetbe, forgattak a füstölt fürjtojás készítéséről, a gombakeresésről a Pótharaszti erdőben, a  Csodaszappan műhelyében, a Megyeri-Hanti pincében, ellátogattak a Szélpatkoló Sajtolda kecskefarmjára és  a Somodi Gábor szikvíz üzemébe. 
A forgatás záró eseménye volt, a résztvevők összegyűltek a KultPincében, ahol Borbás Marcsi házi sajtos, fürjtojásos, ruccolis és csípős, füstölt fürjtojásos, mozzarellás, paradicsomos salátát készített az összegyűltek részére.

Gaszroangyal, Megyeri-Hanti Pince
tovább

Micsoda éjszaka volt, Fröccsszombat a pincefalu főterén

Szent Iván éjszakája a Szent Orbán téren


Forrás: monor.hu
Június 23-án, a Szent Orbán téren rendezte meg az idei első FröccsSzombatot a Vigadó Kulturális és Civil Központ. A tavaly életre hívott, monori borokat népszerűsítő eseményt az év legrövidebb éjszakája körül kialakult népszokások kapcsán ezúttal a Strázsa hegy lábánál szervezték. Több évszázados szokás, hogy ilyenkor a szabadban örömtüzek gyúlnak a bő termésért és a gonosz elűzéséért. Az esemény minden résztvevője városunkhoz kötődik: a fellépő zenekarok tagjai közül sokan monori származásúak; a fröccsök alapanyagául pedig monori borokat mértek.

Fröccsszombat nyárközép éjszakáján a pincefaluban
tovább

Kőrbe nyírtuk a Strázsahegyet

Kőrbe nyírtuk a Strázsahegyet, hogy a Borvidékek Hétvégéje alkalmából a pincefalu a legszebb arcát mutathassa vendégeink számára.Köszönet a segítőknek, hogy a tiszta rendezett pincefaluért feláldozták a vasárnapi pihenőnapjukat.

Monori pincefalu

tovább

Lions utca a Borvidékek Hétvégéje 2018 rendezvényen

A Monor Hegyessy Lions Club egyike az első Monoron alapított és ma is aktív civil szervezeteinek. Az idén 25. éves fennálását ünneplő klub első alkalommal vesz rész Monor legnagyobb rendezvényén, a Borvidékek Hétvégéjén. A rendezvény kiváló alkalom és helyszín arra, hogy a fesztiválra kilátogatók egyrészt megismerhessék a klub múltját és jelen tevékenységét, másrészt egy nemes célt támogassanak. Mint általában a klub most sem öncélúan szervezi az eseményt. ezúttal egy három és féléves monori kislány gyógykezelését kívánja támogatni.

Monor Hegyessy Lions Club a Borvidékek Hétvégéje rendezvényen
tovább

Strázsahegyi útszélfazonírozás, pincebakhát nyírás

Kedves Városszépítők, tisztelt Pincetulajdonosok!

Itt az újabb remek alkalom, hogy találkozzunk! A Borvidékek Hétvégéje előtt ragadjunk fűkaszát, fűnyírót, és szépítsük együtt a fesztiválhelyszín gondozatlan szakaszait.

Fűnyírás, takarítás a Monori Pincefaluban

Tarts velünk, ha:
- van fűkaszád, vagy fűnyíród
- van gereblyéd és kedved összekapni a lenyírt füveket
- van metszőollód, kisebb ágvágód, amivel az útra belógó kellemetlen ágakat eltávolíthatod
- van utánfutós autód, amivel a zöldhulladékot a szeméttelepre szállíthatjuk.

Találkozó, gyülekező: június 3-án (vasárnap) délelőtt 9 órakor a Szent Orbán téren

tovább

Búcsúzunk Koblencz Zsuzsától


Kedves Zsuzsa! 


A Monori Pincefalu, a KultPince nevében köszönjük, hogy segítettél nekünk létrehozni a KultPince Blogot, hogy írtál cikkeket a monoripincefalu.eu  blogjába, hogy segítetted elindítani a monoriborbolt.hu honlapunk blogját. Köszönjük, hogy segítettél megfogalmazni mindazt, ami nekünk nem ment. Köszönjük, hogy sok hónapon át minden héten értékes olvasnivalóval láttad el a kultpince.hu honlap látogatóit és sok érdekes látnivalóról, helyi, környékbeli hagyományőrző eseményről, a KultPincéhez, a Monori Pincefaluhoz kapcsolódó témáról számoltál be nekünk, nekik.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk az általad szőtt strázsahegyi történetnek, amelynek 10 részében lehettünk tanúi egy ”szőlőskerti románc” alakulásának. Hiányozni fogsz!


Koblencz Zsuzsára emlékezünk


tovább