Hírek

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál

IX. Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál
Kilencedik alkalommal tartja a Péteri Borbarát Kör Egyesület az Óhegyi Bornap és Főzőfesztivál elnevezésű rendezvényét.
A remélhetőleg szép tavaszi, akácvirág illatú Pünkösd utáni szombaton, Május 21. én újra találkozik egymással a kultúra és gasztronómia.
Várunk mindenkit, aki résztvevőként, vagy látogatóként szeretné ezt a napot a szőlőhegyen velünk és barátaival tölteni.


tovább

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton

Május 19-én Monorra érkezik és rajtol a Nemzeti Bormaraton
A Nemzeti Bor Maraton idei tematikája az olimpia köré épül, ezért 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban.
A 73. szakasz Ócsa - Monor, ez a szakasz futva teljesíthető, a futók május 19-én a programleírás szerint 16 óra 08 perckor érkeznek Monorra. A 74. Monor -Tápiószentmárton  34,6 km. távú szakasz kerékpárral teljesíthető. 
A kerékpáros csapat szervezője Gáspár Zsolt ( http://www.trimonsport.hu/ ) telefon: +36308657249, Email >>


tovább

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton

Pénteken elrajtol a II. Nemzeti Bor Maraton
Pénteken, május 13-án, reggel 8:30 perckor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a Nemzeti Bor Maraton. 10 napon át és 2057 km-en keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események. A megnyitóünnepségen részt vesz többek között Dr. Szabó Tünde, Magyarország Sportért Felelős Államtitkára, a Nemzeti Bor Maraton Védnöke; Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke; Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere és Frittmann János, a Nemzeti Bor Maraton Borszakmai Védnöke
tovább

Ha nem termel, nagy büntetésre számíthat

Egy május 5-én kiadott közlemény szerint a közeljövőben kezdetét veszi a 2016-os határszemle. A vizsgálatok során – melyeket a járási hivatalok földhivatali osztálya végez – elsősorban a hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzik.


tovább

Megújult közösségi tér a pincefaluban

A Monori Lokálpatrióta Egylet szervezésében nagy esemény lesz május 21-én a Bacchus-téren! (Bajcsy-Zsilinszky út vége) Dr Zsombok László Monor Város Polgármestere kb. 12 órakor átadja Monor új közösségi terét, szeretettel várják az érdeklődőket. BP.

tovább

II. Gyömrői pálinkaverseny

2. Gyömrői Pálinkaverseny 2016 június 25. szombat verseny – mely a 2016-os Romantika Ünnepe Gyömrőn (RÜGY) programsorozatba illesztve kerül megrendezésre – kiírása támogató: Gyömrő Város Önkormányzata
fővédnök: Gyenes Levente polgármester. Helyszín: Új Halászkert Étteremtovább

Köszönet a netpeople.hu csapatának

Köszönet a netpeople.hu csapatának
Mint annyi esetben a netpeople.hu csapata a civilek segítségére sietett. most a monoripincefalu.eu honlapját tették mobilbaráttá és a pinceblog oldal beépítésével új lehetőségeket nyitottak, hogy jobb feltételekkel tudjuk népszerűsíteni Monort és magát a pincefalunkat.
Külön köszönet a Bakos Ádám ügyvezetőnek és Kovács Péter fejlesztési igazgatónak!
Talán olvasóink közül sokan nem tudják itt egy nem teljes felsorolás arról, hogy mely Monorhoz kötődő honlapot készített el ez a csapat: www.bandk.hu, www.strazsaborrend.hu, www.mozsa.hu, www.borrend.hu, www.kultpince.hu, monoripincefalu.eu, és most a legfrissebb a www.monor.hu, ez a lista még tovább sem a teljes.
Köszönet a monoriak nevében!
tovább

Borvidékek Hétvégéje 2016Júniusban ismét Monor lesz a bor fővárosa!
Borvidékek Hétvégéje 2016

 

A Budapest közelében található hangulatos kisváros az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. Megújult közösségi terek, sokszínű kulturális programok, korszerűsített intézmények, sportolási és túrázási lehetőségek várják a helyieket és a Monorra látogatókat.

 A város északi határában található pincefalu további lehetőségeket rejt magában. A közel ezer pincét számláló összefüggő pincesorokhoz hasonlót nem csak az országban, de Európában is keveset találni. 
Ezt a lehetőséget használja ki Pest megye egyik legnagyobb boros eseménye, a június 11-én, idén már ötödik éve megrendezésre kerülő Borvidékek Hétvégéje. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ célja, hogy egyedülálló módon, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű pincefalujában hozza össze a bort kínálókat és a bort szerető embereket. A rendezvény neve is mutatja, hogy a kínálók között az összes magyarországi borvidék képviselteti magát, ami szintén kiemeli az ilyen jellegű események közül.


tovább

Pincefalvak napja Páty 2016 április 16

Április 16-án, szombaton a Pincefalvak Napja keretében 9 település küldöttsége érkezett Pátyra. Az országosan is meghirdetett esemény célja a pincefalvak megismertetése, népszerűsítése és jövőbeni fejlesztésének segítése. A Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége által évente megrendezett eseményen délelőtt elnökségi ülés keretében megvitatták a jövőbeni feladatokat. Az idei fő téma a pincefalvak hungarikummá válásának lehetőségei, illetve az infrastrukturális fejlesztések áttekintése.

tovább